De schipbreuk van Wagenaar

Op 17 februari 2019 voerde Kamerkoor 4bij4 in een uitverkochte Fentener van Vlissingen zaal de heerlijke, vrolijke, bruisende Humoristisch-Parodische Cantate De Schipbreuk van Johan Wagenaar uit. Wat hebben we naar deze uitvoering toegeleefd. Waarschijnlijk is er nog niet eerder zo hard gewerkt door alle koorleden tijdens de aanloop naar dit concert. Er was aandacht voor kleding en er werd hard geoefend aan de choreografie onder leiding van onze sopraan-regisseuse Jolanda van der Logt.

Er was een mooie samenwerking met top-studenten van de HKU die voor het licht en geluid zorgden en Marnix Vinkenborg stak de Schipbreuk in een nieuw jasje met zijn geniale elektronische soundscapes.

Pianist Thijn Vermeulen begeleidde deze uitvoering watervlug en zeer muzikaal.

Dan waren er drie fantastische solisten – tenor Joost van Velzen, sopraan Irma ten Brinke en bas Erks Jan Dekker -die de sterren van de hemel zongen hetgeen in combinatie met hun acteerprestaties deze uitvoering helemaal AF maakten.

Natuurlijk dirigeerde Gerrit Maas, helaas voor het laatst, op zijn bekende bevlogen wijze. We gaan Gerrit echt missen…

Ons volgende concert Madrigalen zal dus onder leiding van een spiksplinternieuwe dirigent worden uitgevoerd.

Ik vermoed dat als Johan Wagenaar en De Schoolmeester (Gerrit van de Linde) bij dit concert aanwezig waren geweest zij werkelijk veel plezier beleefd zouden hebben.

We kregen na afloop van het concert veel [positieve reacties en sluiten dit project af met een zeer tevreden gevoel.

- Florentine Sikkel, voorzitter Kamerkoor 4bij4

QUOTES

Joost van Velzen, tenor: “Wat een goede prestatie hebben jullie neergezet zondag! De enscenering, de soundscape, de kwaliteit van de koorklank! En Gerrit zorgde ook voor een vrije muzikaliteit”.

Thijn Vermeulen, pianist: ‘Knap en mooi dat jullie, met een relatief klein koor, zo'n vol geluid kunnen neerzetten”.

Irma ten Brinke, sopraan: “Net als jullie kijk ik terug op een fantastisch project. Wat een plezier was het op dat podium!” 

Rienk bakker, interim-dirigent kamerkoor 4bij4: ” Vooral de setting en de scenische opstellingen deden veel. Verder een fantastische pianist en prachtige solisten. Een prestatie om trots op te zijn”!

"De Schipbreuk" van Wagenaar begint op 8 min 50 sec.
N.B. ten onrechte niet vermeld:
Thijs van Duursen
- 1e licht technicus