Foto lachende Florentine
Foto Florentine buiten
Foto Florentine wachtend bij Thijl repetitie

In memoriam Florentine Sikkel

Florentine Sikkel, koorlid en voorzitter 4bij4

Florentine kwam in 2014 bij kamerkoor 4bij4 om de sopranen te versterken. Het Requiem van Fauré stond op het programma van haar eerste concert met 4bij4. In de zomer van 2017 werd Florentine zeer ernstig ziek en het leek er even op dat ze niet meer zou terugkeren. Maar gelukkig herstelde ze en kwam terug, ondanks ziekte en zware behandelingen, vol inzet en enthousiasme, hopende dat ze Requiem van Mozart nog zou ‘halen’. En dat lukte! En zo verlegde ze haar hoop en horizon naar elk volgend concert. Ze kwam naar bijna alle repetities, vrolijk, stralend en tussendoor gaf ze je een ondeugende glimlach. Florentine genoot enorm van het meedoen aan de opera Thijl (Jan van Gilse) op de vliegbasis Soesterberg door het Utrechts Studenten Concert. Bij mega-project ‘de Schipbreuk’ van Johan Wagenaar was ze zeer actief en betrokken, ondanks het feit dat haar gezondheid toch wel weer verslechterde. Ze hielp mee met de aankleding, was ondersteunend en motiverend en vol met leuke ideeën. Dit was het soort projecten waar ze warm voor liep. En, het bleef niet bij zingen alleen; in december 2018 werd zij een zeer gedreven en optimistische voorzitter met veel visie.

Als persoon was Florentine gezellig, een luisterend oor, klaar om te helpen, iemand die de lat ook wel hoog legde en ambitie had. Om kort te gaan een fijn mens.

Florentine heeft op 6 juli nog prachtig gezongen (Die Meere van Brahms) en nog met veel koorleden kunnen spreken op het gezellige jaarlijkse kooreten ter afsluiting van een door Corona heel apart koorjaar.

Helaas ging het daarna heel snel achteruit. Florentine overleed enkele weken later, op 29 juli 2020.

We missen haar zeer.

Florentine bij repetitie
Florentine zingend bij repetitie